Başkan Doğan: “Samsun kuzeyin üretim merkezi olacak”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan: “Samsun, Kuzeyin Üretim Merkezi Olacak”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, yerel seçimlerin ardından çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, şehrin kalkınma yolunda yeni bir döneme girdiğini söyledi. Başkan Doğan, “Samsun, kuzeyin üretim merkezi olacak. Tarımdan sanayiye, enerjiden teknolojiye kadar her alanda üretimi artıracak projeleri bir bir hayata geçireceğiz” dedi.

SBB Başkanı Halit Doğan, görevdeki 1. yılını değerlendirirken MKE ve Chery yatırımları, istihdam atağı, sosyal projeler, hacizli ilçe belediyelerine yardımlar, OSB’lere gelecek yatırımlar ve belediyenin banka borçlarının kapatılması gibi konularda bilgiler verdi. Başkan Doğan, “Göreve geldikten sonra geçen 1 yıllık süreç, Samsun için bereketli geçti. OSB yatırımlarına ev sahipliği yapmak için Samsun gün bekliyor. Bir taraftan OSB’lerimiz için çalışırken bir taraftan belediyemizin insanların hayatına dokunan sosyal belediyecilik anlamında da önemli işlere imza atıyoruz” diye konuştu.

Başkan Doğan, banka kredilerinin faiz yükünden kurtulmak için alınan önlemleri de açıkladı. “Banka kredileri aylık 350 milyon TL faiz yükü oluşturuyordu. Bu nedenle bir karar aldık ve borçların anaparalarını ödeyerek kapatmaya başladık. Faize gidecek kaynakları Samsunlulara hizmet olarak aktarıyoruz” dedi.

MKE, Chery ve diğer dev yatırımları değerlendiren Başkan Doğan, Samsun’un kuzeyin üretim merkezi olacağını vurgulayarak, şehrin gelişimine dair önemli projelerin hayata geçeceğini belirtti. Ayrıca, Tekkeköy ve Atakum Belediyelerine destek olunarak hizmetin aksamaması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Doğan, Samsun’un geleceğine güvenle baktıklarını ve önemli yatırımların şehre geleceğini belirterek, şehrin üretim ve istihdam kapasitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Beraber planlama ve iş birliğiyle Samsun’un daha ileriye gideceğini belirten Başkan Doğan, Samsunlulara güvenlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Related Posts

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

Sağlık turizmine yeni ayar

Gelişmiş sağlık altyapısı, uzman kadroları ve fiyat avantajıyla sağlık turizminde küresel anlamda adından söz ettiren Türkiye, bu alanda yeni bir düzenlemeyi devreye aldı.

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir