TikTok ile kritik görüşme: Hangi yaş grubu için sosyal medya yasağı geliyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Çocukları Dijital Dünyanın Risklerinden Koruyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çocukları ve gençleri dijital dünyanın tehlikelerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam ettiklerini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Uraloğlu, ByteDance/TikTok Devletlerle İlişkiler ve Kamu Politikaları Türkiye ve Levant Bölge Başkanı Fatih Kafadar’ı kabul etti. Kabulde, sosyal medya alanında yürütülen önemli çalışmalar detaylı bir şekilde ele alındı.

Uraloğlu, yaptığı değerlendirmede, “Sosyal medyada yaş sınırlamaları gibi konuları da içeren gençlerimizin dijital dünyada güvenli, bilinçli ve verimli bir şekilde bulunmalarını sağlamak amacıyla platformların sorumluluklarını ve işbirliği alanlarını geniş kapsamlı olarak ele aldık” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Uraloğlu, dijital dünya ve sosyal medya kullanımının büyük fırsatlar sunmasının yanı sıra ciddi riskler içerdiğine de dikkat çekti.

YAŞ GRUPLARINDA 13-16 YAŞ AYRIMI

Siber zorbalığın, çevrim içi taciz ve uygunsuz içeriklerin gençleri en fazla etkileyen riskler arasında olduğuna değinen Uraloğlu, şunları belirtti:

“Bu konu, ciddiyetle ele almamız gereken bir mesele ve hükümet olarak, çocukların ve gençlerin dijital platformlardaki güvenliği öncelikli konularımızdan biridir. Gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden korumak ve onları bilinçli dijital vatandaşlar olarak desteklemek için kararlılıkla çalışıyoruz.”

Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları görüşmede özellikle 16 yaş altı gençlerin sosyal medya kullanımlarına yönelik düzenlemeler üzerine detaylı istişarelerde bulunduklarını hatırlattı.

Sosyal medya kullanımında yaş sınırlarına yönelik kademeli düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Uraloğlu, “Çocuklar için 13 yaşına kadar ayrı, 13-16 yaş grubu için ayrı düzenlemeler planlıyoruz. Bu çalışmalarla, zararlı içeriklere karşı daha etkin denetim mekanizmaları oluşturmayı ve dijital platformların sorumluluklarını artırmayı hedefliyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Related Posts

Resmi Gazete’de duyuruldu: Yatırım fonları ve mevduatta stopaj arttı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 6 ay vadeli mevduatta yüzde 15 olan stopaj yüzde 17,6’a, 1 yıl vadeli stopaj yüzde 12’den yüzde 15’e çıkarıldı.

Borsa İstanbul haftaya düşüşle başladı, bankacılık hisselerinde sert düşüş

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi yeni haftaya düşüşle başladı. Geçtiğimiz Cuma günü %0,46 değer kazanan BIST 100, haftayı 10.275,75 puandan kapatmıştı. Ancak yeni haftada küresel piyasalardaki belirsizlikler ve yatırımcı temkinliliği satışların …

19 bankanın emekli promosyonu değişecek

Taban emekli maaşının 16 bin 681 TL’ye yükselmesiyle promosyonlar da güncellendi. 17-26 Temmuz’da maaşlarını alan emekliler, bankalarına başvurarak yeni promosyon farkını talep edebilecek.

OPEC’ten piyasaları sarsan üretim kararı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri (OPEC+) 6 Temmuz 2025 Cumartesi günü aldığı kararla, ağustos ayından itibaren günlük petrol üretimini 548 bin varil artıracağını duyurdu. Bu karar, piyasa beklentilerinin ve analistlerin tahminlerinin …

İŞ KUR’la anlık ilan paylaşımı

Genel Kurul’da yasalaşması beklenen torba yasa teklifine göre özel istihdam bürolarına “İŞ KUR’la anlık iş ilanı paylaşımı” zorunluluğu getiriliyor. Hedef işsize anlık 210 bin iş ilanı sunabilmek.

İstanbul’da yaşamanın bedeli 93 bin lirayı aştı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan haziran ayına ait ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti’ araştırmasına göre, kentte yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,13 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93.465 lira olarak hesaplandı.